Σε έρευνα που πραγματοποίησε η PRORATA αμέσως μετά την ανακοίνωση του μέτρου για διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, προκύπτει ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης σε ποσοστό 71% εκτιμά ότι δεν θα βοηθήσουν την καταπολέμιση της οπαδικής βίας. Μεταξύ αυτών το 44% πιστεύει ότι σίγουρα δεν θα βοηθήσει το μέτρο αυτό.

Στο ερώτημα για το ποιος θεωρούν ότι φέρει την ευθύνη για την καταπολέμιση της οπαδικής βίας, το 51% απαντάει ότι οι πρόεδροι των ομάδων είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν τα περισσότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η Κυβέρνηση απαντάει το 32% ενώ με χαμηλότερη ένταση έρχονται η οικογόνεια (13%) και το σχολείο (2%).

Οι ερωτώμενοι δήλωσαν ότι σε ποσοστό 66% δεν πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν κάποιο αθλητικό γεγονός. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κύριος λόγος που δεν πηγαίνουν στο γήπεδο είναι γιατί αισθάνονται φόβο-ανασφάλεια (44%). Παράλληλα το 30% δεν πηγαίνει γιατί δεν του αρέσει να παρακολουθεί αθλητικά γεγονότα, το 9% γιατί μένει μακρία από κάποιο γήπεδο ενώ το 7% δηλώνει πως δεν μπορεί να πάει γιατί δεν το επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση.

Διαφορετική είναι η εικόνα αναφορικά με την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων στην τηλεόραση, καθώς το 76% της κοινής γνώμης δηλώνει ότι παρακολουθεί κάποιο. 
Από αυτούς λίγο παραπάνω από τους μισούς (55%) δηλώνουν ότι βλέπυν περισσότερο ποδόσφαιρο, το 31% ότι βλέπει πιο πολύ μπάσκετ, το 6% τένις, το 1% βόλεΐ και ένα 4% κάποιο άλλο άθλημα.

Ταυτότητα της έρευνας

Όλη η έρευνα μπορεί να διαβαστεί εδώ

Σχετικά Άρθρα