Τι πιστεύουν οι Έλληνες για την ενεργειακή κρίση

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ενεργειακής φτώχειας βρίσκονται οι Έλληνες, καθώς περισσότεροι από τους μισούς πολίτες παραδέχονται ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια στο σπίτι τους από αυτήν που έχουν πραγματικά ανάγκη, λόγω του σημερινού υψηλού κόστους.

Παράλληλα, μόλις δύο στους 10 καταφέρνουν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος εγκαίρως και χωρίς σημαντικές δυσκολίες ενώ ταυτόχρονα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανησυχούν ιδιαίτερα για την αυξανόμενη συχνότητα και ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων στη χώρα μας, την οποία τρεις στους τέσσερις αποδίδουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αυτά είναι κάποια από τα ευρήματα της πρώτης πανελλαδικής δημοσκόπησης για την αποτύπωση των στάσεων και αντιλήψεων των Ελληνίδων και Ελλήνων για την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Tάσος Βασιλείου, Υπεύθυνος Στρατηγικής, Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της εταιρείας Prorata S.A. και ο Δρ. Χάρης Δούκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης του ΕΜΠ παρουσιάζουν τα βασικά συμπεράσματα και σχολιάζουν τα ευρήματα. Παράλληλα, αναλύουν τα μείζονα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες αναφορικά με την πράσινη μετάβαση, την ενεργειακή φτώχεια, αλλά και το ρόλο του κράτους και των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Σχετικά Άρθρα