Τάσος Βασιλείου: Παρουσίαση δημοσκόπησης στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της ΕΡΤ1

“Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης πάνω στα εργασιακά αποτιμώνται θετικά από το σύνολο των ερωτώμενων. Φαίνεται πως οι εργαζόμενοι αναζητούν συλλογική ασφάλεια”
Κοινωνική ατζέντα:

Μετά την εποχή των μνημονίων και τις βίαιες ανατροπές που έφεραν στις εργασιακές σχέσεις, φαίνεται η κοινωνία να αντιλαμβάνεται στις κινήσεις της κυβέρνησης μια μετατόπιση προς το συμφέρον των εργαζομένων.

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ:

Η βάση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κινείται προς την κατεύθυνση της σύμπλευσης με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς καθώς φαίνεται να αποδέχεται αυτή την προοπτική. Παραμένει ωστόσο ένας πυρήνας ψηφοφόρων που είναι σκεπτικός απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο.

Πρόθεση ψήφου:

Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνουν μαζί ποσοστό 55%, φαίνεται να διαμορφώνονται οι όροι για ένα νέο διπολισμό. Η διαφορά τους βάσει προηγούμενης έρευνας της εταιρείας μας παραμένει σταθερή. Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα, ενώ το Κίνημα Αλλαγής δεξιώνεται την αυξανόμενη πίεση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου φαίνεται να έχει προοπτική εισόδου στη Βουλή.

Παρουσίαση της έρευνας στον τηλεοπτικό σταθμό EPT1 στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά”

 

 

Σχετικά Άρθρα