Παρουσίαση του βιβλίου “Η εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων: Ανάμεσα στα μνημόνια και την πανδημία”

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, στις 18.00, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζεται το βιβλίο «Η Εκλογική Συμπεριφορά των Ελλήνων Ανάμεσα στα Μνημόνια και την Πανδημία».

Οι εκδόσεις Gutenberg, η Prorata SA και το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστηµίου σας προσκαλούν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, ώρα 6:00 µ.µ., στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1) για την παρουσίαση του συλλογικού τόμου:

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 
Στάσεις, αντιλήψεις, στοιχίσεις και αποστοιχίσεις

Ομιλητές στην εκδήλωση της παρουσίασης θα είναι οι:
ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ Βουλευτής, τ. Υπoυργός Εργασίας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Οµότιµος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστηµίου
ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ τ. Υπουργός Πολιτισµού και Τουρισµού
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κλείστε την θέση σας εδώ

Οι βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 αποτελούν τις πρώτες εκλογές μετά τον «διπλό εκλογικό σεισμό» του 2012, οι οποίες δεν διεξήχθησαν υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επέβαλε η οικονομική κρίση και τα μνημονιακά μέτρα τα οποία τη συνόδευσαν. Πολλοί θεώρησαν ότι οι εκλογές αυτές σηματοδότησαν την επιστροφή στην «κανονικότητα» και το κλείσιμο του κύκλου πολιτικής ρευστότητας που είχε ανοίξει μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου τον Μάιο του 2010.

Ο συλλογικός αυτός τόμος στηρίζεται στην ολοκληρωμένη μετεκλογική έρευνα της Prorata SA σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για την τελευταία έρευνα μεγάλης έκτασης που διεξήχθη λίγο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η βάση δεδομένων συμπληρώνεται με επιπλέον δεδομένα (τέσσερα κύματα εντός της COVID-19 συγκυρίας, μετρήσεις που έλαβαν χώρα κατά τη συγκυρία της δίκης της Χρυσής Αυγής κ.ά.), ενώ αξιοποιήθηκαν από τους/τις συγγραφείς και άλλες έρευνες πολιτικής συμπεριφοράς όπως και επίσημα εμπειρικά δεδομένα. Ο τόμος αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανάγνωση και κατανόηση της σημερινής συγκυρίας και των εκλογικών γεγονότων ενόψει των ερχόμενων εκλογών.

Σχετικά Άρθρα