Παρουσίαση: RALLY ACROPOLIS. Έρευνα με αφορμή την επιστροφή του στο WRC

Η Prorata πραγματοποίησε έρευνα κοινής γνώμης, με αφορμή την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος, για λογαριασμό του Star Κεντρικής Ελλάδας. Το περιεχόμενο της έρευνας αφορά στην άποψη του γενικού πληθυσμού αλλά και των φίλων του Rally Acropolis σχετικά με την έδρα και την φιλοξενία του αγώνα, δεδομένου ότι η Λαμία και το Λουτράκι και κατ’ επέκταση οι περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, έχουν καταθέσει φάκελο διεκδίκησης στο αρμόδιο υπουργείο.
Βασικά σημεία της έρευνας

Η κοινή γνώμη θεωρεί το γεγονός ότι το Ράλλυ Ακρόπολις μπήκε ξανά στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος είναι πολύ ή αρκετά σημαντικό:

  • για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό σε ποσοστό 83%
  • για την ανάδειξη της ικανότητας της χώρας να φιλοξενεί διεθνή γεγονότα σε ποσοστό 78%
  • για την οικονομική ενίσχυση της χώρας σε ποσοστό 57%

Τα ποσοστό αυτά αυξάνονται σημαντικά όταν απαντάνε οι “φίλοι” του Acropolis.

Στο ερώτημα “Σε ποια Περιφέρεια πιστεύετε ότι μπορεί να στεριώσει για πολλά χρόνια το Ράλλυ Ακρόπολις;” το 56% απαντάει στην Στερεά Ελλάδα ενώ το 26% στην Πελοπόννησο.

Στο ερώτημα σε ποια πόλη (Λαμία ή Λουτράκι) θα θέλατε να γίνει ο αγώνας, το 28% δηλώνει ότι επιθυμεί να γίνει στην Λαμία, το 26% στο Λουτράκι και το 43% λέει πως δεν έχει πρόβλημα όπου και να γίνει.

Στο ίδιο ερώτημα, παρατηρούμε ότι όσοι έχουν παρακολουθήσει από κοντά ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις επιθυμούν να γίνει ο αγώνας στη Λαμία σε ποσοστό 54%, με ένα 30% να λέει στο Λουτράκι, ενώ μόλις 15% δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα όπου και να γίνει ο αγώνας.

Η ειδική διαδρομή της Παύλιανης ανακηρύσσεται σαν η καλύτερη διαδρομή τόσο από τον γενικό πληθυσμό με ποσοστό 21%,

όσο και από τους “φίλους” του αγώνα με ποσοστό 25%.

Δείτε την έρευνα

Η έρευνα παρουσιάστηκε στην εκπομπή “ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” του STAR Κεντρικής Ελλάδας στις 12 Απριλίου 2021

Σχετικά Άρθρα